Activiteiten in Zeeland

AMZ Touroperator

banner2

Touringcarbedrijf AMZ Borssele is sinds jaar en dag een vertrouwd adres voor uitstapjes en groepsreizen. In 95 jaar hebben wij veel ervaring en kennis opgebouwd in het verzorgen van regionale en internationale reizen.

Als familiebedrijf hebben we er steeds voor gekozen om te investeren in de toekomst. Dit heeft geresulteerd in een modern en goed uitgerust bedrijf met meer dan 80 medewerkers. In het bijzonder onze technische afdelingen zijn inmiddels zo gegroeid dat ze onder de vlag van De Muynck Techniek ook diensten als airco-onderhoud, keuring en schadeherstel aanbieden aan derden.

Met al deze techniek in huis kunnen wij u een moderne en goed onderhouden vloot bieden van meer dan 50 touringcars van 16 tot 82 zitplaatsen. Onze touringcars zijn milieuvriendelijk en van alle gemakken voorzien. Denk bijvoorbeeld aan toilet, airconditioning, DVD-geluidsinstallatie en USB-oplaadpunten bij elke stoel.

Onze chauffeurs zijn allen professionals en spreken Engels en Duits. Zij verstaan hun vak, zijn goed geschoold en weten als geen ander de weg in Zeeland. Onze reisadviseurs helpen u graag bij het samenstellen van uw reis.

Kiest u bijvoorbeeld uit één van de vooraf opgestelde arrangementen, laat u dan gerust informeren voor extra mogelijkheden of andere alternatieven. Onze reisadviseurs zijn u graag van dienst.

Mocht u nog twijfelen aan onze kwaliteit, wees dan gerust. Al sinds 1994 beschikken wij over het Keurmerk Touringcarbedrijf, in 2015 aangevuld met ISO 9001. Er ligt binnen ons bedrijf dus absoluut een sterke focus op het leveren van een goed product en het nakomen van onze afspraken. Natuurlijk wel tegen een eerlijke prijs. ‘Gin cent tevee’, gelijk het spreekwoord zoals we dat hier in Zeeland kennen.

Kortom, wij brengen u graag naar de mooiste plekjes van Zeeland. U kunt rekenen op een comfortabele, veilige en punctuele reis.

klik hier voor meer informatie

Wereldberoemde Deltawerken/ Neeltje Jans

banner3

Het Deltapark Neeltje Jans ligt aan de voet van de allergrootste stormvloedkering ter wereld. Wat is het verhaal achter dit immense bouwwerk? Wie kent Neeltje Jans niet, stoer baken in de monding van de Oosterschelde? Hét symbool van de Nederlandse strijd tegen de zee. Trots van de Nederlandse waterbouwers.

 

Groepsbezoek Deltapark  Neeltje Jans
Een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans kunt u naar keuze starten in een speciaal gereserveerde filmzaal, met een introductie over de Stormvloedkering door een deskundige. Vervolgens tonen wij u een boeiende film over de bouw van de Oosterscheldekering én brengt u een bezoek aan de Delta Experience, de indrukwekkende reconstructie van de rampnacht. Hier beleeft u de historische achtergrond van het Nederlandse gevecht tegen het water op een innovatieve, toegankelijke en levendige manier. De Delta Experience is een indrukwekkende 3D animatie in een panorama die de bezoeker de allesverwoestende kracht van het water laat ervaren. Het is het verhaal van de grootste naoorlogse natuurramp in Nederland. De bezoeker krijgt een indruk van wat zich afspeelde in Zeeland in de nacht van 31 januari 1953. Een historische gebeurtenis waar geen beelden van bestaan. Zie en ervaar hoe de golven van de Noordzee delen van Nederland wegvagen. Als de storm gaat liggen, verschijnt een waterval van archiefbeelden. U ziet de schade van de ramp, maar ook de daaropvolgende wederopbouw van Zeeland en de bouw van de Deltawerken. De educatieve voorstelling waarschuwt de bezoeker voor de dreiging van het water: zullen de Deltawerken ons in de toekomst ook nog kunnen beschermen? Daarna kunt u alles met eigen ogen bekijken tijdens een rondleiding met gids in uw eigen taal door het binnenste van de Stormvloedkering. En dit alles in krap 2-2,5 uur!

Heeft u meer tijd? U kunt dit bezoek uitbreiden met een rondvaart van ca. 1 uur door het Nationaal park de Oosterschelde, een bezoek aan het Bluereef Zeeland of met een typische Zeeuwse lunch of koffie/thee met Zeeuwse bolus.

Klik hier voor meer informatie

Themacentrum Roosevelt/Huys van Roosevelt

banner

De voorouders van de oud-presidenten van Amerika, Theodore en Franklin Delano Roosevelt en diens echtgenote en achternicht Eleanor Roosevelt komen uit het Zeeuwse dorp Oud-Vossemeer. Veel gasten uit binnen- en buitenland zijn geïnteresseerd in de boeiende geschiedenis van deze voormalige wereldleiders. In Oud-Vossemeer, het trotse Dorp van Roosevelt,  is een compleet Themacentrum ontwikkeld waarbij alle onderdelen op hun eigen manier een stukje van die familiegeschiedenis vertellen. Onder begeleiding van een internationale gids maakt u een ontdekkingstocht die u mee terugneemt in de tijd. U bezoekt onder meer de plaats waar de voorouders van de Theodore, Franklin Delano en Eleanor Roosevelt hebben gewoond, u gaat naar het Roosevelt Museum, het Four Freedoms monument en nog tal van andere interessante bezienswaardigheden. De rondleiding start met ontvangst en een korte presentatie over Roosevelt en Oud-Vossemeer in restaurant Huys van Roosevelt. Na afloop komt u ook daar weer terug om uw bezoek af te sluiten met een speciaal Roosevelt biertje en eventueel een (snelle) lunch, waar u kunt genieten van verschillende streekproducten. Ook bent u in de gelegenheid om de unieke souvenirs van Themacentrum Roosevelt Oud-Vossemeer te kopen. U kunt dus helemaal zelf bepalen hoe u uw bezoekje aan het Dorp van Roosevelt in wilt vullen. Eén ding staat vast: bent u in Zeeland, dan mag u deze bijzondere ervaring niet missen.

De duur van dit arrangement is 2 uur en inclusief lunch 3 uur.

Een bezoek aan Themacentrum Roosevelt Oud-Vossemeer is prima te combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld havenstad Vlissingen of het historische stadje Veere.

Klik hier voor meer informatie

Stadhuismuseum Zierikzee

banner4

Het Stadhuismuseum is gevestigd in het oude stadhuis van monumentenstad Zierikzee en vertelt op verrassende en innovatieve wijze het verhaal van de stad en haar omgeving. Vanuit Zierikzee werd er met heel Europa intensief handelgedreven in zout en meekrap. De stad was ooit de roem en trots van Schouwen-Duiveland. Het gebouw en de collectie tonen de rijkdom van deze oude havenstad. Scheepsmodellen, oude kaarten, bodemvondsten, zilverwerk, schilderijen en curiosa laten zien hoe dit eiland zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.

Een bezoek aan dit 450 jaar oude monument is op zich al een belevenis. Dit gebouw was het kloppend hart van het oude Zierikzee. Niet alleen het stadsbestuur zetelde hier maar ook de rechtbank, het waterschap, de vleeshal en de waag. Bijzonder aan het pand zijn onder andere de eikenhouten zolderkapconstructie en de stijlkamers. In de moderne tentoonstellingszaal komen de topstukken van de gemeentelijke collectie prachtig bijeen in een verhaal over stad, land en water.

U bent van harte welkom. U kunt het museum individueel bezoeken maar wij kunnen ook een rondleiding voor u organiseren, eventueel in combinatie met een bezoek aan het Gravensteen, de oudste gevangenis van Zeeland. Dit is het best bewaarde geheim van Zierikzee. Op vertoon van uw ticket van de cruise krijgt u een gratis kopje koffie per persoon.

Duur programma: 30 minuten tot 1 uur. Afhankelijk van uw interesse kan het programma uitgebreid worden. Het Gravensteen is alleen met een rondleiding van 30 minuten-45 minuten te bezoeken.

Klik hier voor meer informatie

 

Veere
Veere is betoverend mooi. Omringd door water en groen is de kleine stad aan het Veerse Meer een parel in Zeeland. Veere ademt historie. Met de statige pakhuizen langs de Kaai, de gezelligheid op de Markt en de imposante Grote Kerk die overal bovenuit torent, is Veere een bezoek meer dan de moeite waard. Veere is meer.banner5

Arrangement

Passagiers van Zee- en riviercruises kunnen in één dag 4 verschillende belevenissen in Veere ervaren:

Voor de Zee-cruises geldt een programma: Vertrek uit Vlissingen – Veere – Retour naar Vlissingen

Voor de riviercruises die in Veere aanmeren geldt een programma: Bezoek aan Veere

Voor de zee cruises geldt een programma:
- Vertrek uit Vlissingen-Oost – Veere – retour naar Vlissingen-Oost
Voorbeeld arrangement:
08:15 Vertrek met bus van Vlissingen-Oost naar Veere
08:45 Aankomst Veere, een gids ontvangt groep op busparkeerplaats (max 25 personen per gids)
In samenwerking met Het Walchers Costuum worden de toeristen ontvangen met enkele “figuranten” in Zeeuwse dracht. Deze personen zullen de hele dag in Veere en in de omgeving van de groep cruisetouristen aanwezig zijn. Bij ontvangst bus, bij afloop rondleiding, bij Museum, op Markt / Kaai / Haven / Torenwal omgeving. Foto’s maken is toegestaan.
09:00 Grote Kerk Veere, ontvangst met koffie en een bolus - in totaal 20 minuten in Grote Kerk .
Op dit moment is dit onderdeel nog niet besproken met de nieuwe organisatie van de Grote Kerk. Ons idee is dat de gids de mensen door de Kerk loodst. Krijgen koffie en bolus, welke onderdeel zijn van het arrangement. Dit is een kort bezoek aan de Kerk. In de “vrije tijd” later op de dag kunnen geïnteresseerden nog een uitgebreider bezoek aan de Grote Kerk Veere brengen (buiten arrangement)
09:25 Stadswandeling, onder begeleiding van professionele gids – in totaal 55 minuten
Vanaf de Grote Kerk, Cisterne, Mauritsbolwerk, Torenwal, Campveerse Toren, haven, Bastion, Stenen Beer, terug naar Stadhuis / Vierschaar.
De gids eindigt zijn/haar wandeling in Museum Veere – Stadhuis. Geeft daarbij ook nog deels binnen een rondleiding. Daarna kan de toerist op eigen gelegenheid de Schotse Huizen bezoeken, met een Engelstalige audiotour door dit schitterende museum met de historie van Veere, streekdrachten en wisselexpositie.
10:20 Vrije tijd: Veere naar eigen invulling verkennen, shoppen of museum / Grote Kerk

11:50 Culinaire Experience: lunch in diverse restaurants in Veere – in totaal 1 uur en 10 minuten
Veere heeft vele goede restaurants van verschillende niveaus. De toerist kan een restaurant naar keuze bezoeken en daar een lunch gebruiken. Er wordt een flyer gemaakt met een overzicht.
In deze luxe flyer komen deelnemende restaurants met culinaire experience. Afhankelijk van seizoen serveren zij Oesters, Oosterscheldekreeft, mosselen, Fruit du Mer en overige lokale specialiteiten zoals de bolus zullen niet ontbreken. Restaurantkosten niet inbegrepen in arrangement.
13:00 Retour naar Vlissingen Oost
13:30 Eerste groep terug bij het schip. / 14:30 Laatste groep terug bij schip.
Het programma zal met meerdere bussen zijn, die een kwartier na elkaar op schema rijden.

Tijdsduur van dit arrangement: 4,5 uur

Een bezoek aan Veere is makkelijk te combineren met een bezoek aan Neeltje Jans, waar de onderwerpen “watersnood” / “deltawerken” centraal staan. Dit is een apart arrangement aangeboden door Neeltje Jans.

Klik hier voor meer informatie

VOC Vlissingen
WELKOM IN VLISSINGEN, STAD AAN ZEE

banner6

Aan de monding van de Westerschelde ligt Vlissingen, een stad met een maritiem heden en verleden. Een stoere en robuuste stad. Met hier en daar een rauw randje. Want dit is een stad waar gewerkt wordt en dat kun je zien. Tegelijk is dit een perfecte stad om te ontspannen.

Je kunt er lekker uitwaaien aan de langste zeeboulevard van Nederland, waar je de voorbijvarende schepen bijna kunt aanraken!

Een mooi uitzicht op zee heb je ook vanuit het kraaiennest, onderdeel van het Arsenaal. Dit maritieme attractiecentrum staat volledig in het teken van piraten en zeedieren. Ideaal voor een leerzaam bezoek met het gezin.

Op de boulevards is genoeg te beleven. Aan de ene kant van de boulevard sta je oog in oog met onze zeeheld Michiel Adriaenszoon de Ruyter, aan de andere kant hoor je de klanken van het windorgel. In het midden bieden terrassen, hotels en restaurants de nodige ontspanning. Dan zijn er nog de (stads)stranden waar je zalig uit kunt waaien, zonnen en genieten.

Achter de zuidelijke boulevards ligt de oude stad met de Sint Jacobskerk als middelpunt.

Om Vlissingen en de maritieme geschiedenis van Zeeland beter te leren kennen is een bezoek aan het MuZEEum een aanrader. Het MuZEEum is onder andere gevestigd in het Lampsinshuis. Uniek aan het Lampsinshuis is het uitkijktorentje. In de 17e eeuw zag reder Cornelis Lampsins hier zijn schepen vertrekken en aankomen.

Nu kun je er nog steeds genieten van een prachtig uitzicht op zee. Achter het Lampsinshuis ligt een voormalig woonhuis van "kapitein" Michiel de Ruyter; Nieuwstraat 13. Boven de entree is geschilderd "De Gecroonde Liefde" genoemd naar een van de schepen van de Ruyter.

Vlissingen is een belangrijke visserijstad. Dat proef je aan tafel in de vele restaurants.

Ontdek het zelf in deze unieke stad aan zee!

Klik hier voor meer informatie

Watersnoodmuseum

banner7

De watersnoodramp van 1 februari 1953 zette grote delen Zuidwest Nederland onder water. Bijna 100 dijken braken, wat 1836 mensen het leven kostte, er kwam 200.000 hectare land onder water te staan, er verdronken duizenden dieren en vele huizen en gebouwen werden beschadigd of verwoest.

Dat was toen. Sindsdien is er veel gedaan om Nederland veilig te maken, maar een overstroming kan nog steeds gebeuren. Het verhaal van toen en nu is te zien in het Watersnoodmuseum: het ‘Nationaal Kennis- en Herinneringscentrum Watersnood 1953’.

Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de enorme caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste dijkgat bij Ouwerkerk na de watersnoodramp in ‘53. Het museum ligt in een bijzonder Krekengebied dat gevormd is door de ramp.

Iedere caisson heeft een eigen thema. Zo ontdekt u in de eerste caisson de feiten van de ramp. In de tweede caisson staan de persoonlijke verhalen en de emoties centraal. Daarna leert u over de wederopbouw en welke gevaren en uitdagingen de toekomst brengt. De kans op nieuwe overstromingen blijft namelijk altijd bestaan. Ervaar in het Watersnoodmuseum hoe het is als uw huis overstroomt. Wat kunt u het beste doen in zo’n situatie? Neemt u een mobiele telefoon naar zolder mee? Of kiest u toch voor voedsel in blik? In de laatste caisson maakt u kennis met waterbeheer en alles wat daarbij komt kijken. Hier wordt de link gelegd tussen de ramp van ’53 en het heden op het gebied van waterveiligheid. Waterbewustwording speelt hierbij een belangrijke rol.

Klik hier voor meer informatie

Zeeland Cruise Port

banner9

De kernactiviteit van Zeeland Cruise Port B.V. is het aanleggen van kleine tot middelgrote luxe cruiseschepen in de Zeeuwse havens. De havens in Zeeland hebben zowel de rederijen als de toeristen heel wat te bieden zoals:

gastronomie en cultuur in een vertrouwde omgeving gelegen in Zeeland, de provincie met de schoonste stranden en de meeste zonuren van Nederland;

Vanwege zijn strategische ligging is de haven van Vlissingen een van de meest ideaal gelegen havens in Noordwest-Europa en biedt deze voordelige, op maat gemaakte dagtochten, variërend van ochtend-, middag- tot dag arrangementen.

Zeeland Cruise Port ligt in het hart van Zeeland en biedt een onvergetelijke en exclusieve ervaring.

Ontdek de verborgen parel van Europa. Met een rijke historische waarde en gemakkelijke toegang tot verschillende bestemmingen, is de Cruise Port van Zeeland de perfecte keuze voor spectaculaire cruises.

Bewonder de authentieke mix van historische steden, dynamische waterwerken en een indrukwekkend landschap. Zeeland, de meest westelijke provincie van Nederland, is uniek. De boeiende cultuur van Zeeland en authentieke pittoreske dorpen zorgen voor een indrukwekkend panoramisch landschap.

Smaak op culinair gebied. Zeeland staat bekend om zijn verse producten, zoals vis, kreeft, oesters, mosselen, moeras zeekraal en lavendel, dagelijks geleverd door de eigen vloot van Zeeland.

Ervaar de mooiste provincie van Nederland met een mix van historische steden, dynamische waterwerken en interessante landschappen. Zeeland biedt de toeristen onze gastvrijheid, prachtige natuur, historische musea.

Provincie Zeeland, de blauwgroene oase met een gouden rand!

Klik hier voor meer informatie

Zeeuws Museum Middelburg 

banner8

Welkom in het Zeeuws Museum
Het Zeeuws Museum bevindt zich in het historische centrum van Middelburg. In deze voormalige abdij ontdekt u de onverwachte eigenschappen van de provincie: van archeologische vondsten en wereldberoemde wandtapijten tot streekdracht, porselein en exotische objecten die Zeeuwen van verre reizen meenamen. De uiteenlopende collectie staat centraal in vernieuwende tentoonstellingen die altijd een relatie hebben met het hier en nu. Vergeet niet tijdens uw bezoek de verse streekproducten in ons museumcafé te proeven en een bezoekje te brengen aan de museumwinkel met originele Zeeuwse cadeaus.

Dit is Zeeland
Het hart van het museum vormt de gloednieuwe presentatie Dit is Zeeland. Hoe vertel je op een actuele en aansprekende wijze het verhaal van Zeeland met zo’n uiteenlopende collectie? Wars van chronologie en conventies, brengt de tentoonstelling vele perspectieven op de cultuur en geschiedenis van Zeeland samen. Honderden collectiestukken vertellen een verhaal over Zeeuwen door de eeuwen heen. Uiteraard is in dit verhaal ruimte voor topstukken als Gebed voor de maaltijd van Jan Toorop, Blauwe Boom met golvende lijnen I van Piet Mondriaan en de beroemde Zeeuwse wandtapijten maar ook hedendaagse kunst.

Mode
Vanaf 17 februari is de tentoonstelling Zeeuws Museum X Das Leben am Haverkamp te zien. Dit jonge en succesvolle modecollectief vertaalt met behulp van bezoekers de streekdrachtcollectie van het Zeeuws Museum in tientallen geheel nieuwe eigentijdse ontwerpen. Herkent u het origineel?

Wisseltentoonstellingen & Wonderkamers
Laat u ook verrassen door de wisselende, veelal hedendaagse tentoonstellingen die altijd een link hebben naar de collectie en Zeeland. En mis vooral niet de Wonderkamers in de nok van het gebouw. In drie grote houten transportkisten, zijn kabinetten ingericht met de uitstraling van de historische Wunderkammer. Elk kabinet vormt een wereld in het klein. De vitrines staan boordevol (zo'n 800 voorwerpen in totaal) met de meest uiteenlopende Zeeuwse en exotische voorwerpen.

Klik hier voor meer informatie